Tunceli Ovacık Kayak Merkezi

Tunceli Ovacık Kayak Merkezi

TESİSİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
1.200 metre telesiyej uzunluğuna ve 2,5 metre kar kalınlığına sahip 1000 kişi kapasiteli tesis, herkesin ailesiyle birlikte güvenle vakit geçirilebileceği bir eğlence merkezi haline geldi. Tesis, meyilsiz pist uzunluğuyla uluslararası  müsabakalara da ev sahipliği yapabilecek. Hem eğitim almak isteyen amatör hem de profesyonel sporcular için ideal özellikler  taşıyan  kayak merkezi, dev tesisleşme hamlesinde yeni Türkiye’ye yakışır şekilde inşa edilirken, bölge halkının da yoğun ilgisiyle karşılaştı.
 
BAŞARILI SPORCULAR YETİŞECEK
Tesisin sporcu eğitimi için de ideal olduğunu söyleyen milli sporcular  ve kayak eğitmenleri  Ovacık'ta sporcu yetiştirildiğine dikkat çekerken, “İlçede kayak tesisinin yapılmasına çok sevindik. Doğu illerindeki birçok müsabaka burada yapılabilecek, ilçeye değer kazandıracak ve çok sayıda milli sporcunun yetişmesine vesile olacak” diye konuştular.
 
Tunceli Gençlik Spor İl Müdürlüğü`nün işlettiği kayak merkezi, her yıl nisan ayına kadar faal olacak. Kayak merkezinin yapılmasıyla, kış turizmi açısından önemli potansiyele sahip olan Ovacık ilçesi, Tunceli'nin en önemli turistik yerlerinden biri haline gelecek. alıntı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kunkor çarşır mantarı

Kunkor mantar yemeği

Erciyes Dağı